ЗА НАС


       Валентин Стойнев, това съм аз, авторът на този блог, любител на мотоциклетите произведени преди войната и на мотоциклетната история в нашата страна в периода 1925 -1955. Хобито ми ме срещна с колекционера Тодор Деляков, чийто богат архив стана повод за създаването на този блог


      Тодор Деляков - да го наречем просто колекционер ще е науместно. Голям българин колекциониращ не само мотоциклети и автомобили но всичко свързано с родната мотоциклетна и автомобилна история - снимки, документи, медали, купи, книги, списания и изобщо всякакви частици от нашата история. На снимката е с любимия си автомобил BMW 319 на легендарния Димитър Соколов. Без него направата на този блог би била немислима.

ИСКАМ ДА ИЗКАЖА БЛАГОДАРНОСТИ

        на големия спортен журналист Александър Недков от Русе за книгата му "Паважно "дир тракъ" писта крос" покриваща историята на мотоциклетния спорт в Русе и за съветите, които ми даде преди да се захвана с това начинание.

        на големия спортен журналист Петър Герчев от Варна за помощта по разкриването на историята на варненския мото клуб и на Продан Георгиев.


         на Иван Марчев - син на големия мотоциклетен състезател Димитър Марчев "Митиката" за предоставения богат фото архив на своя баща, който илюстрира не само богатия спортен живот на неговия баща, но и на много други мотоциклетни състезатели, с които Митиката е мерил сили по пистите и шосетата на България.


      на Миглена Погончева /на снимката най-вляво в ръцете на дядо си/ за детайлите и снимките около живота и спортната кариера на нейния дядо - легендарния Цоню Ангелов.

1 коментар:

  1. Сега го прочитам. Почитания към ентусиазма и реалният израз от него на Валентин Стойнев. Да успява!

    ОтговорИзтриване