Княз Кирил Преславски


княз Кирил с мотоциклет Zundapp S300

 Княз Кирил Преславски със своя Zundapp

      От архива на Тодор Деляков снимка на князът сред други мотоциклетни състезатели. Втория от ляво на дясно е Тодор Цяков, до него Димитър Соколов следва князът. Облагнат на Индиана в средата се отличава внушителната фигура на инж. Данаилов, вносител на Indian за България и председател на БМСК по това време.

      Същото събитие но от друг ъгъл, този път от архива на Спортна библиотека. От ляво на дясно: Тодор Цаков с Ariel model G, Димитър Соколов с Ariel SG31, княз Кирил с Zundapp S300, ... с AJS, ..., инж. Данаилов изправен.

        Княз Кирил в ляво със своя приятел Димитър Соколов с Ariel SG31, пред или след края на състезанието "Балканиада" през 1931 г.


 
      Князът в дясно и инж. Данаилов в средата наблюдават мотоциклетното състезание от "Балканиадата" през 1931 г.

 от архива на Деляков старта на Балканиадата през 1931 г. 

     княз Кирил между мотоциклетисти на състезние в Габрово на 19 юни 1932 г. Княз Кирил с пояса на кръста в средата, втория от ляво на дясно е Милко Клайнер от Русе, до него с баретата Димитър Соколов. И трети от дясно на ляво (най-отзад) Тодор Цаков.

         От архива на Спортна библиотека страхотна снимка на княз Кирил и Димитър Соколов в каросерията на камиона. И Тодор Цаков /с цигарата облегант на каросерията/. Вероятно след някое състезание моторите се прибират.


      Отново от Спортна библиотека. Още един кадър от същия момент. Княз Кирил подава каската докато Соколов оглежда своя Ariel VH32 което ни подсказва че снимката е правена през 1932 когато Соколов се състезава с този модел Ariel.
      

Няма коментари:

Публикуване на коментар