ВЕЛКО  КАЦАРОВ

         Също както при Цоню Ангелов, за Велко Кацаров като мотоциклетен състезател за пръв път четем във вестник спорт относно организираното от тях състезание за моторетките "Сакс". Тогава и двамата с Цоню трябва да отстъпят на ветерана в колезденето но сравнително нов в мотоциклетния спорт - Продан Георгиев. До преди това Велко Кацаров е известен като един от най-добрите български колоездачи. 

  снимка на Велко Кацаров от вестник "Спорт" от 1926 г. като победител в колоездачни състезания в Цариград.


     От вестник "Спорт" 1936 г. победителите в състезанието проведено на 26 юли същата година, от ляво на дясно: Продан Геогриев класирал се първи с мотоциклет Дюркоп, Георги Петров - втори с Диамант и  Велко Кацаров - трети с Дюркоп.

          Отново като Цоню от леките моторетки Сакс, през 1937 г. виждаме Велко Кацаров с Zundapp KS500 на състезанието Варна - София. Финишира втори в главното класиране след ветерана Димитър Соколов. Също участва в състезанието Белград - София където финишира втори. 

Влеко Кацаров с Zundapp KS500 след състезанието Варна - София през 1937 г.

          През 1939 г. Срещаме името на Велко Кацаров в репортаж за пистови състезания на игрище "Юнак" в София. Тогава публиката очаква много интересен дуел между Димитър Соколов и Цоню Ангелов. Дуелът между двамата протича не много интересно. Докато истинска борба и интересен дуел се завързва в състезанието между Велко Кацаров и Цоню Ангелов. На двата тура Велко е победен от Цоню Ангелов но поради пресичането на бялата линия Цоню е декласиран и Велко Кацаров се класира втори в тези състезания отново след ветерана Димитър Соколов. В това състезание Велко Кацаров се състезава с мотоциклет Rudge.

      От архива на Тодор Деляков снимка на победителите след пистовите състезания на игрище "Юнак" през 1939 г. от ляво на дясно: Димитър Соколов със специалния си Martin JAP, Цоню Ангелов с номер 23 и Велко Кацаров с номер 25 с Rudge

Няма коментари:

Публикуване на коментар