в. Спорт брой 2040, 3 август 1942 г.

ШУМ ОТ АУСПУХА !

      Опасен конкурент но за... "бъчвата". Григор Соколов си е купил нова 350-кубикова ДКВ и разправя на ляво и на дясно, че в първото състезание след това на "Триъгълника", ще си разгледа сметките с мнозина от шампионите, като Цоню и Сие. Един от тези "и Сие" пита, обаче, за къде ще бъде опасен Соколов: на шосето, пистата ... или в "бъчвата" ?

        Внимание на завоя! Пред Тухларната фабрика на шосето за Дървеница има опасен завой. Разправят дори, че там имало някакъв магнит, който привличал коженото облекло на бегачите и ги отделя насилствено от моторите им, и то в движение. Мнозина, спомняме си, да са изпитали силата на въпросния магнит, включително и този, който претендира да е най-сигурен на мотора си - Цоню Ангелов.  
        Но ето, че по-завчера, Ценко Джамбазов е бил "привлечен" по същия начин и само по една щастлива случайност се е оттървал без нищо. Добре, че германците, които се намират там наблизо имат опитност да вадят обърнати в канавката Бе-Ем-Вета. Не е лошо мотоклуба да вземе някакви нарочни мерки да обезвреди този опасен "магнит".

Няма коментари:

Публикуване на коментар