в. Спорт брой 108, 2 май 1926 г.

ПРЕДСТОЯЩИТЕ МОТОЦИКЛТЕНИ СЪСТЕЗАНИЯ

        Българския Мотоциклетен Спортен Клуб организира на 16 май мотоциклетен конкурс в който поставя на конкуренция за пръв път купа "Балкан". Конкурсът ще се състои от две състезания: първото за издържливост и правилност на едно разстояние от 414 км., а второто - за скорост на баир 15 км. Пътя за надбягването на издържливост е следния: София - Орхание - Враца - Берковица - Фердинанд - Лом. Лом - Фердинанд - Берковица - Гинци - София. Това разстояние е разделено на два етапа: I етап: София - Орхание - Враца - Берковица - Фердинанд - Лом; II етап: Лом - Фердинанд - Берковица - Гинци - София.
        При втория етап по северното възвишение на Стара планина Клисура - Гинци по една шосейна част от 15 км. ще се извърши конкурса по скорост на баир.
        Надбягването има международен характер и е открито както за любители, тъй също и за професионалисти, които се разпределят в категории според машините.
         Записванията ще се приключат в понеделник, 11 май 1926 г. Ще стават в София, където интересуващите се биха получили необходимата и информация. Таксата за записване ще се върне на всеки конкурент, който се яви на тръгване, ако не се е отказал да участва в конкурса.  Фиксирана е сумата от 150 лв. на мотоциклет. Всички конкуренти, независимо в коя категория са записани, трябва да изминат двете с една средна минимална скорост от 40 км/ч. Под тази минимална скорост бегача не ще бъде класиран, ако и сполучливо да завърши пътя. Общата средна скорост трябва да е 25 км/ч. Старта ще се даде както в София, тъй също и от Лом, на всички конкуренти на интервали от по две минути между всеки конкурент.
        Първия мотоциклет ще тръгне от София в 4 часа преди обяд, а в Лом в същия ден от 2 часа след обяд.
        От сръбския мото клуб е получено съобщение, че в надбягването ще участват двама техни представители: Иван Иванович с мотор "Chater lea" и Боривай Мичин с мотор "Chater lea".
         От Ромъния числото на участващите не е още съобщено. От там се очакват около 15 състезатели.
         Всеки, който милее за истинския спорт и който не се е отдал само на един вид неможе да не се радва на подобни прояви. Истинския спорт се нуждае от подкрепа и възможност за всестранно развитие.
        Трябва да се радваме като виждаме как машинния спорт се засилва.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар